01

okt

Zendingsgezinsdag 6 november in Drachten

Zendingsgezinsdag classis Leeuwarden

Zoals we al eerder aankondigden in uw kerkblad willen we u verder informeren over de Zendingsgezinsdag 2010. Op zaterdag 6 november zal in Drachten de jaarlijkse Zendingsgezinsdag gehouden worden. Het thema van deze dag is: ‘Woord en daad’. De dag wordt gehouden in het Gomaruscollege, Eikesingel 62 te Drachten. Aanvang 10.30 uur. Bijna alle plaatselijke zendingscommissies werken er aan mee. Er zijn drie workshops met bijzonder interessante en actuele onderwerpen.

 • Keuzeprogramma I

  ds. A. Hilbers zal stilstaan bij de voorstellen voor nieuw zendingswerk door de zendingsdeputaten. Hierbij zal hij ook de nieuwe werkgebieden bekendmaken. Een primeur!
   
 • Keuzeprogramma II

  onder de titel ‘Diaconaal werk over de drempel’ geeft mevr. T. Eikelenboom (diaconaal consulent van de CGK) een aansprekende workshop over het diaconaat in de eigen (directe) omgeving, maar wel buiten de ‘veilige’ omgeving van kerk en huis.
 • Keuzeprogramma III

  drie pas afgestudeerde studentes van de Christelijke Hogeschool in Ede geven een workshop over hun afstudeeronderzoek in Israël naar de Palestijnse christenen aldaar. Zij geven van binnenuit een kijkje in het leven van deze kleine maar bijzondere groep mensen.

Voor de kinderen is er een informatief en een creatief programma. Er is oppas aanwezig voor de kleintjes. En uiteraard weer een breed opgezette zendingsmarkt met leuke koopjes. En u hoeft zelf geen lunch mee te brengen. Er is volop eten en drinken te koop, ten bate van de zending! De opening en sluiting zijn gemeenschappelijk. Een muzikaal intermezzo wordt verzorgt door Heleen Huisman (panfluit) en Ennita Kroes (dwarsfluit). Ds. C.C. den Hertog zal een appelwoord spreken. Allen hartelijk welkom!

Namens de classicale Zendingscommissie,

D.R. Keegstra

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.