15

mei

Zing mee in projectkoor Young Messiah Surhuisterveen

De wereldberoemde bewerking van Händel's meesterwerk Young Messiah wordt eind dit jaar uitgevoerd in Surhuisterveen. “Wij zijn zeer vereerd dat wij dit succesvolle muziekstuk hebben kunnen contracteren voor Surhuisterveen”, spreekt André Postma namens de Feanster organisatie.

In De Flambou zingt op vrijdag 17 november een koor van ruim tweehonderd personen door Tom Parker bewerkte liederen als Every Valley, Unto us a Child is Born en Hallelujah. Dit alles onder de bezielende leiding van The Choir Company Band, Peter van Essen en Maarten Wassink.

Voor de zesde keer gaat een samengesteld projectkoor op toernee door Nederland. Naast het concert in Surhuisterveen wordt Young Messiah op negen andere locaties uitgevoerd. Voorafgaand aan de muziek van het album van New London Chorale worden voor de pauze ook diverse nummers van Tom Parker te gehore gebracht.

Het projectkoor dat The Choir Company gaat ondersteunen moet nog gevormd worden. “Een geweldige kans om een aantal concerten te zingen”, motiveert initiator Dirk Verburg van Local Gospel Projects iedereen die van zingen houdt. “Maar het is ook een bijzondere ervaring om met vele anderen mee te zingen op deze wereldberoemde melodieën.”

De repetities bestaan uit een studiedag in Veenendaal en twee repetitie- avonden in september/oktober op diverse locaties. Het is mogelijk om op één of meer van de concerten mee te zingen. De inschrijving voor het projectkoor is inmiddels van start gegaan en ook het reserveren van de kaarten voor de concerten is al mogelijk.

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.