01

mei

Zonder vrijwilligers staat al het kerkenwerk stil

 

“Zonder vrijwilligers staat al het werk stil”, sprak voorzitter Bouke Baron van de commissie van beheer in een dankwoord aan de medewerkers. Hij refereerde aan Prediker die schrijft dat al Gods werk niet te overzien is, maar dat we ook mogen genieten van de vruchten van het werk.   

Hoewel de animo voor de avond gezien het aantal medewerkers dat zich inzet voor de kerk ietwat gering was, voelden de aanwe-zigen zich meteen thuis bij elkaar in de hal van de kerk. Daar was voor iedereen koffie of thee met een versgebakken door zuster Marieke Hoekstra gebakken cake en werd in ongedwongen sfeer gezellig gekletst. 

Broeder Aan Poelstra was ge-vraagd om zijn zangtalent op deze avond met ons te delen en op deze manier bij te dragen aan de gezellige sfeer. Op momenten dat Aan even ging pauzeren, durfden aanwezige gemeenteleden later op de avond zelfs de microfoon ter hand te nemen, en bleek er best nog meer zangtalent te schuilen binnen de gemeente.

“Wat mij betreft doen we dit volgend jaar weer”, zo werden de aanwezigen het wel met elkaar eens. Waarom de belangstelling zo minimaal was, blijft een vraag. Wellicht durven uitvoerders van klussen binnen de gemeente hun taken niet te scharen onder vrijwilligerswerk, mogelijk was ook het tijdstip zo vlak voor de vakantie niet helemaal juist gekozen. Bovendien ben ik er van overtuigd dat er veel talenten binnen onze gemeente zijn die nog niet worden benut binnen het koninkrijk van God. Zou dit wel gebeuren, dan zouden er vele  vacatures bezet kunnen worden en wordt het clubje dat de handen uit de mouwen steekt steeds maar groter en gezelliger. 

Laten we met z’n allen de kerk handen en voeten geven en zo de gemeente laten voortbestaan. Wat mij betreft houden we volgend jaar weer een vrijwil-ligersfuif en wordt de groep dan minstens een keer zo groot. Wil je erbij horen als dienaar van God, join dan de club van vrijwilligers!

Dick Kooy

« Naar overzicht

Wees de eerste die reageert op dit bericht! Klik op Plaats een reactie hierboven.

Vul hieronder je gegevens in om te reageren op dit bericht.